دستاوردهای این پروژه برای گروه مپنا
در مورد دستاوردها، نخست باید به مفهوم سازی و خلق مفاهیم منحصر به فرد برای گروه مپنا اشاره شود که وارد ادبیات و گفتمان جاری گروه شده است. به عنوان مثال، «من تا ما» سرواژه ارزش های گروه است همچنین سرواژه EVC که تجمیع اخلاق، ارزشها وکدهای رفتاری است که گروه مپنا مفتخر است برای اولین بار این مفهوم را به سازمان های کشور معرفی کرده است تا تمرکزی در مطالعات و اقدامات اجرایی این حوزه فراهم آورند.
دستاورد اول : ایده مپنا در خلق EVC این است که ارزش ها به مثابه قلب فرهنگ عمل میکنند، اما مهم این است که اخلاقی باشند؛ تلقی اخلاقی بودن آنها بر هر چیزی مقدم است. تصور کنید نوآوری برای سازمانی ارزش باشد، اما به روشهای غیراخلاقی نظیر کپی کردن و سرقت علمی به آن دست یافته شود! مپنا در تمامی جنبههای فرهنگ سازمانی خود، زیر چتر اخلاق میاندیشد و حرکت میکند. اخلاق مورد نظر در گروه مپنا، چیزی است که در سند جامع اخلاقی تجلی یافته است. مپنا مفتخر است که سند اخلاقی را مبتنی بر مفاهیم رساله حقوق امام سجاد (ع) تدوین کرده است. لایه سوم فرهنگ که نمونه بارز آن همان کدهای رفتاری است، با حواس آدمی احساس شده و دیده میشود و به این دلیل بعد از ارزش ها قرار گرفته است؛ تا نشان داده شود که هم اخلاقی است و هم مبتنی بر ارزشهای گروه توسعه یافته است. در مجموع، EVC رویکرد گروه مپنا به مدیریت فرهنگ سازمانی میباشد. در این مفهوم، اصطلاحات خاصی پدید آمده که میتوان به نقش آفرینان راهبری فرهنگ سازمانی مانند کارگردان، مروجان و رابطان EVC اشاره کرد.
دستاورد دوم :حساس شدن شرکتهای گروه به ارزشها و مهمتر از آن، مشترک شدن ارزشهای گروه است که پیش از این متفرق بود و هر شرکتی ارزشهای مستقلی را تعریف کرده بود. شرکتهای هولدینگی و حتی چندملیتی، با وجود تنوع محصول و پراکندگی جغرافیایی، ارزشهای مشترک دارند و لازم بود این موضوع در گروه مپنا نیز یکپارچه شود.
دستاورد سوم : ترسیم نقشه راه حرکت گروه مپنا در مسیر اخلاق و ارزشهای سازمانی است که در چارچوب مقررات جامع EVC به طور نظاممند فرهنگ را بیش از گذشته، پشتیبان اهداف و استراتژیهای گروه خواهد کرد.
و چهارم، خلق آثار ماندگاری مانند کتاب کدهای رفتاری است که به جرأت نظیری برای آن در کشور وجود ندارد و به دلیل مشارکت گسترده همکاران گروه اثری منحصر به فرد است.